Okul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Tanıtımı

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi

 

Okulumuz, çocukların ilk olarak okul kavramıyla tanıştıkları, kurallı bir öğrenme ortamını deneyimledikleri, ailelerinden ayrılıp yaşıtlarıyla ve başka yetişkinlerle paylaşımda bulundukları, kişisel becerilerini geliştirdikleri, sınırlarını ve yeteneklerini keşfedip sergileyebildikleri sosyal bir ortam sağlamaktadır.

 

Okulumuzda, öğretmenlerinin emekleri ve Rehberlik Servisinin işbirliğiyle öğrencilerin kendine yeten, sorumluluk sahibi ve özgüvenli bireyler olması amaçlanmaktadır. Gelişimsel, kapsayıcı ve önleyici rehberlik anlayışını temel alan Rehberlik Servisimiz okulöncesi dönemin yaş özelliklerini ve öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarını da dikkate alarak etkinliklerini yürütür. Bu dönemde gelişimi destekleme amaçlı yapılan herhangi bir müdahale çocuklarda ileriki dönemlere kıyasla çok daha kısa sürede çok daha kalıcı ve etkili sonuçlar yaratmaktadır. Bu anlayış çerçevesinde, öğrencilerin ihtiyaçları ve gelişimsel özellikleri dikkate alınarak yıllık çalışma planları düzenlenir. Öğrencilerin temel yaşam becerileri kazanmaları için velilerimizi de bilgilendirici ve eğitsel çalışmalar yürütülür.

 

Rehberlik Servisiyle öğrencilerimize:

 

·         Bireysel özelliklerinin farkına varmaları ve yeterliliklerini geliştirmeleri

 

·         Öz güven ve olumlu benlik algısı geliştirmeleri

 

·         Duygularını tanımaları, ortama uygun şekilde ifade etmeleri ve duygularını düzenleme becerisi edinmeleri

 

·         Kendi sınırlarını korumaları ve başkalarının sınırlarına saygı göstermeleri ve kurallara uygun davranışlar sergilemeleri

 

·         Sorun çözme ve etkin iletişim becerileri edinmeleri

 

·         Olumlu sosyal beceriler geliştirmeleri, başkalarıyla saygılı ve nitelikli ilişkiler kurmaları

 

·         Bilişsel becerilerini geliştirmeleri ve öğrenme sürecinde aktif rol almaları

 

·         Otonomi kazanmaları ve sorumluluk almaları

 

·         İlkokula hazırlık becerilerini geliştirmeleri için destek oluruz.

 

Rehberlik servisi çalışmalarını, aile desteği ve iş birliğinin önemine inanarak bu hedefler doğrultusunda yürütür. Çocuğun gelişiminin desteklenmesi amacıyla öğrenciyle doğrudan veya dolaylı etkileşimi olan herkesin iş birliği esas alınmaktadır. Çalışma prensibi okul idaresi, öğretmenler, aile ve psikolojik danışman arasındaki karşılıklı güven, dayanışma ve olumlu iletişime dayanır. Bunun için veli görüşmeleri gerçekleştirmenin yanı sıra ebeveynlerin eğitimine yönelik (Seminerler, Drama çalışmaları) çalışmalar da yürütülür.  Öğrencilerimiz, sağlanan bireysel, duygusal, sosyal ve akademik destek ve çeşitli rehberlik etkinlikleriyle ilkokula hazır bir şekilde bir sonraki eğitim basamağına geçerler.

Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmeni (Ercan Altan) ile görüşmek veya randevu almak için 0258 266 2661telefondan dahilisine (17) bağlanabilirsiniz. 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :Rehberlik Servisi,


  Beğen | 2  kişi beğendi